Επίσκεψη μελέτης: Ελλάδα 23 Μαρτίου – 27 Μαρτίου 2015, στα πλαίσια του έργου “Dezvoltare rurala durabila prin revitalizarea mestesugurilor”

Η ΤΕΧΝΙΚΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ – ΚΕΝΤΡΟ ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗΣ Α.Ε., στα πλαίσια της παροχής υπηρεσιών «mentoring» σε ειδικούς εκπαιδευτές και συμβούλους  και μέσω της μελέτης και παρουσίασης εμπειριών καλών πρακτικών στην Ελλάδα συμμετέχει ως Διακρατικός εταίρος στη σύμπραξη με τίτλο “Dezvoltareruraladurabilaprinrevitalizareamestesugurilor” » με συντονιστή εταίρο τη Ρουμανία.

Στα πλαίσια της σύμπραξης αυτής οργανώνεται επίσκεψη μελέτης στην Ελλάδα με ημερομηνία έναρξης την 23η Μαρτίου 2015 και λήξης την 27η Μαρτίου 2015.

Συγκεκριμένα : Τη Δευτέρα 23 Μαρτίου και ώρα 13.30 μ.μ. θα πραγματοποιηθεί στα γραφεία της Τεχνικής Εκπαιδευτικής η έναρξη των εργασιών της επίσκεψης μελέτης στα πλαίσια του έργου “Dezvoltareruraladurabilaprinrevitalizareamestesugurilor” με σκοπό την ανταλλαγή απόψεων και καλών πρακτικών Ελλάδας και Ρουμανίας για την ανάπτυξη και εξέλιξη των χειροτεχνικών επαγγελμάτων.

Οι εργασίες θα πραγματοποιηθούν στο ξενοδοχείο «AcropolisSelect» Φαλήρου 37-38 και θα περιλαμβάνουν :

  • Εργαστήρια μελέτης (workshops). Τα οποία χωρίζονται σε δύο κατηγορίες :
  1. Επιχειρηματικότητα (παραγωγή-προώθηση-πώληση)
  2. Η ποιότητα στη πρώτη ύλη (πηλός, ξύλο, υφαντικές ίνες)
  • Επισκέψεις μελέτης. Οι οποίες, επίσης ,χωρίζονται σε δύο κατηγορίες:
  1. Μουσεία Λαϊκής Τέχνης και Παράδοσης. Χειροποίητο κόσμημα
  2. Εργαστήρια και Σχολές (κεραμικής-ξυλογλυπτικής-υφαντικής)

Οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν εργαστήρια μελέτης από διακεκριμένους στο είδος τους εκπαιδευτές ,οι οποίοι διαθέτουν εξειδικευμένες γνώσεις και πολύχρονη πείρα στους τομείς τους.

Επίσης κατά τις επισκέψεις μελέτης θα έχουν στην διάθεσή τους έμπειρους ξεναγούς προκειμένου να ενημερωθούν και να αποκομίσουν όσο το δυνατό περισσότερες πληροφορίες για την παρουσία και εξέλιξη της χειροτεχνίας ανά τους αιώνες στην Ελληνική επικράτεια.

Την Παρασκευή 27 Μαρτίου, ημέρα λήξης της επίσκεψης, και ώρα 17.00 θα πραγματοποιηθεί σε ειδική αίθουσα του ξενοδοχείου «Acropolisselect» συζήτηση επί των συμπερασμάτων της επίσκεψης μελέτης παρουσία των συμμετεχόντων, των εκπαιδευτών και των διοργανωτών της επίσκεψης μελέτης

Λίγα λόγια για την Τεχνική Εκπαιδευτική Α. Ε.

Η ΤΕΧΝΙΚΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ Α.Ε., έχει ιδρυθεί το 1994 και αναπτύσσει δράσεις στους τομείς κατάρτισης των ευπαθών ομάδων, της ανάπτυξης δεξιοτήτων , της συμβουλευτικής επαγγελματικού προσανατολισμού ,στην διατήρηση και επέκταση παλαιών και σύγχρονων επαγγελμάτων, στην κοινωνική ένταξη και επανένταξη νέων και γυναικών. (www.techniki-ekp.gr).

Οι δράσεις της ΤΕΧΝΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗΣ, επεκτείνονται σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες, μέσω συνεργασιών με ιδιωτικούς και δημόσιους φορείς ομοειδούς η/και συμπληρωματικού αντικειμένου.

Κατηγορία: Τελευταία Νέα