Έως 2.700 € επιδότηση σε 50.000 ανέργους μέσα στον Απρίλιο

t-shirt

«Χρυσή» επιταγή για την είσοδο στην αγορά εργασίας προσφέρει η Γενική Γραμματεία Διαχείρισης Κοινοτικών Πόρων σε 50.000 ανέργους. Το νέο πρόγραμμα κατάρτισης και πρακτικής άσκησης θα βρει εφαρμογή σε όλη την Ελλάδα και δίνει 2.700 ευρώ. Η διαδικασία υποβολής αιτήσεων θα γίνει ηλεκτρονικά εντός του Απριλίου. Όλοι οι υποψήφιοι έχουν τη δυνατότητα να συνεχίσουν την εργασία τους στις επιχειρήσεις, δεδομένου ότι επιδοτούνται στο σύνολο τους οι ασφαλιστικές εισφορές για 12 μήνες.

Δυνατότητα συμμετοχής στη διαδικασία έχουν οι άνεργοι νέοι σε όλη τη χώρα ηλικίας έως 29 ετών. Συμμετέχουν πτυχιούχοι ΑΕΙ – ΤΕΙ και απόφοιτοι Δευτεροβάθμιας και Υποχρεωτικής εκπαίδευσης. Οι ενδιαφερόμενοι για τις θέσεις πτυχιούχων θα πάρουν 2.700. Αντίστοιχα, οι απόφοιτοι Δευτεροβάθμιας (Λύκειο, ΙΕΚ, TEE) και Υποχρεωτικής Εκπαίδευσης (Γυμνάσιο) θα εισπράξουν 2.400 ευρώ. Όλοι οι υποψήφιοι έχουν τη δυνατότητα δωδεκάμηνης εργασίας σε επιχειρήσεις στις οποίες επιδοτούνται στο σύνολο τους οι ασφαλιστικές εισφορές.

 Οι υποψήφιοι πρέπει να γνωρίζουν ότι:


…περισσότερα

Κατηγορία: Voucher, Voucher Ανέργων 18-29 ετών, Σεμινάρια για ανέργους
Ετικέτες: , , ,

Δημόσια αναγγελία πρόθεσης σύναψης σύμβασης παροχής υπηρεσιών Pax-1-22

Κατηγορία: Pax - Προμήθειες

Δημόσια αναγγελία πρόθεσης σύναψης σύμβασης παροχής υπηρεσιών Decis 1-13

Δημόσια αναγγελία πρόθεσης σύναψης σύμβασης παροχής υπηρεσιών Decis-1-13

Κατηγορία: Decis - Προμήθειες

Δημόσια αναγγελία πρόθεσης σύναψης σύμβασης παροχής υπηρεσιών DIMITRA 1-4

Παροχή υπηρεσιών με τίτλο «Υπηρεσίες Ορκωτού Ελεγκτή»
Αρ. Προκήρυξης: DIMITRA-1-4/21-01-2015

Κατηγορία: Dimitra - Προμήθειες

Δημόσια αναγγελία πρόθεσης σύναψης σύμβασης παροχής υπηρεσιών CERES 1-4

Παροχή υπηρεσιών με τίτλο «Υπηρεσίες Ορκωτού Ελεγκτή»
Αρ. Προκήρυξης: CERES -1-4/21-01-2015

Κατηγορία: Ceres - Προμήθειες

Ημερομηνίες διεξαγωγής σεμιναρίων KNX (A΄ Περίοδος 2015)

Άμεσα θα υλοποιηθούν τα επόμενα σεμινάρια KNX Basic και KNX Advanced. Δείτε το αναλυτικό ωρολόγιο πρόγραμμα των σεμιναρίων, και δηλώστε συμμετοχή ηλεκτρονικά

KNX BASIC Ιανουαρίου
KNX ADVANCED Φεβρουαρίου
KNX BASIC Μαρτίου

 

Πληροφορίες για το σεμινάριο
KNX BASIC
Πληροφορίες για το σεμινάριο
KNX ADVANCED

Κατηγορία: KNX, Άλλα Νέα-Ανακοινώσεις, Σεμινάρια KNX - Ημερομηνίες

Hμερίδα τεχνολογίας έξυπνων κτιρίων τεχνολογίας ΚΝΧ, στις εγκαταστάσεις της ΑΣΠΑΙΤΕ

Πραγματοποιήθηκε ημερίδα τεχνολογίας έξυπνων κτιρίων τεχνολογίας ΚΝΧ, στις εγκαταστάσεις της Ανωτάτης Σχολής Παιδαγωγικής και Τεχνολογικής Εκπαίδευσης (ΑΣΠΑΙΤΕ), από τους εκπαιδευτές του διαπιστευμένου κέντρου Εκπαίδευσης και Πιστοποίησης ΚΝΧ ΤΕΧΝΙΚΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ.

Η ημερίδα υλοποιήθηκε σε συνεργασία με τους καθηγητές της σχολής και ιδιαιτερα με την ευγενική πρωτοβουλία του κυρίου Αργύρη Κων/νου, στο Μαρούσι της Αθήνας την 11 Δεκεμβρίου 2014.

Οι σπουδαστές Ηλεκτρολόγοι (Εκπαιδευτικοί Τεχνολόγοι Μηχανικοί), ήρθαν σε επαφή με τις νέες τεχνολογίες ενεργειακά αποδοτικών κτιρίων και αυτοματοποιημένων λειτουργιών.

Ένιωσαν τον παλμό της αγοράς αναγνωρίζοντας τις έννοιες των ολοκληρωμένων εφαρμογών σε κτιριακούς αυτοματισμούς: σύνθετος ή αυτόματος έλεγχος φορτίων, μετρητές ενέργειας, Smart Grid, εξ΄αποστάσεως έλεγχος και χειρισμός, οπτικοποίηση, συναγερμός, ενοποίηση συστημάτων σε ενοποιημένες λύσεις- system integration κ.λ.π.

Οι δύο διαπιστευμένοι εκπαιδευτές ΚΝΧ Γάγγας Αλέξανδρος και Πελαδαρινός Νικόλαος, αφουγκράστηκαν, με την αγάπη του εκπαιδευτικού, την αγωνία των τεχνικών/σπουδαστών μας αλλά και το ζωηρό ενδιαφέρον όσον αφορά στις επαγγελματικές διεξόδους στην αγορά εργασίας, απαντώντας σε ερωτήματα όπως:

knx_aspaite1

 • Τι είναι το έξυπνο κτίριο;
 • Ποιες τεχνολογίες ενσωματώνει;
 • Ποιες εφαρμογές υλοποιούνται σε έξυπνες κατοικίες, έξυπνα ξενοδοχεία, έξυπνα μουσεία ή έξυπνα ενεργειακά αποδοτικά αεροδρόμια κ.α
 • Χρειάζεται μεγάλη εξειδίκευση και επένδυση;
 • Γιατί να ασχοληθώ με το ΚΝΧ
 • αποκεντρωμένο σύστημα ΚΝΧ το οποίο υποστηρίζουν περισσότερες από 370 εταιρείες από όλο τον κόσμο και παράγουν πιστοποιημένες συσκευές και υλικά και άλλα.

Ένα πρόγραμμα για όλες τις συσκευές.

Απομυθοποίησαν τον σχεδιασμό έργου και τον προγραμματισμό συσκευών, με το ένα και μοναδικό λογισμικό προγραμματισμού ETS, με το οποίο προγραμματίζονται όλες οι έξυπνες συσκευές ΚΝΧ από οποιονδήποτε κατασκευαστή.

Χρώμα αισιοδοξίας για επαγγελματικές προοπτικές φάνηκε εκτός των άλλων και από τα σχόλια των συμμετεχόντων :

knx_aspaite2

 • «ταράσσουν τα νερά της πιάτσας»
 • «Δεν ήξερα οτι μπορούσα να ενοποιήσω σ’ ένα σύστημα φώτα, ρολλά και την θέρμανση του σπιτιού μου, με υλικά από τόσες πολλές εταιρείες. Πραγματικά εντυπωσιακό.»,
 • «Είναι παράξενο που συνεργάζονται 370 εταιρείες σε έννιαίο πρωτόκολο.»,
 • «Aπορώ, είναι τόσο εύκολος ο προγραμματισμός;»,
 • «Δίνει ελπίδα για κάτι τόσο καινούργιο και διαφορετικό»,
 • «Μου ανοίξατε νέους ορίζοντες να ψαχτώ, σας ευχαριστώ πολύ»

Από αριστερά οι Κύριοι: Κατσίρης Ιωάννης (Καθ.ΑΣΠΑΙΤΕ), Γάγγας Αλέξανδρος (εκπ. ΚΝΧ), Αργύρης Κωνσταντίνος (Καθ. ΑΣΠΑΙΤΕ), Πελαδαρινός Νικόλαος (Εκπ. ΚΝΧ)

Καλή δύναμη σε όλους τους νέους και τις νέες μελετητές, σχεδιαστές, εγκαταστάτες μας στις επαγγελματικές αναζητήσεις τους.

Κατηγορία: KNX, Τα νέα της KNX

Προκήρυξη Πρόχειρου Διαγωνισμού (Acces 1-2 / 5-1-2015)

Προκήρυξη πρόχειρου διαγωνισμού για την παροχή υπηρεσιών με τίτλο: «Σχεδιασμός, επιμέλεια, εκτύπωση και αναπαραγωγή υλικών δημοσιότητας»
Αρ. Προκήρυξης: Acces 1-2 / 5-1-2015

Κατηγορία: Acces – Προμήθειες

Δημόσια αναγγελία πρόθεσης σύναψης σύμβασης παροχής υπηρεσιών PROFEM 1-5

Δημόσια αναγγελία πρόθεσης σύναψης σύμβασης παροχής υπηρεσιών με τίτλο: «Υπηρεσίες Ορκωτού Ελεγκτή» PROFEM 1-5/10-11-2014

Κατηγορία: PROFEM - Προμήθειες

Δημόσια αναγγελία πρόθεσης σύναψης σύμβασης παροχής υπηρεσιών FEMRO 1-5

Δημόσια αναγγελία πρόθεσης σύναψης σύμβασης παροχής υπηρεσιών με τίτλο: «Υπηρεσίες Ορκωτού Ελεγκτή» FEMRO 1-5/10-11-2014

Κατηγορία: FEMRO - Προμήθειες

Digifem-Το Έργο

digifem01Το έργο συμβάλλει στις προσπάθειες για τη μείωση της ανεργίας των νέων γυναικών, (18 – 38) και την αναγνώριση και πιστοποίηση των δεξιοτήτων που έχουν αναπτυχθεί μέσω της μη –τυπικής και άτυπης κατάρτισης / εκπαίδευσης. Οι δεξιότητες αυτές αποτελούν την βάση παραγωγής πολλαπλασιαστικών αποτελεσμάτων εφ’ όσον παρέχουν ικανότητα στις ωφελούμενες, προσαρμογής σε διαφορετικές ανάγκες του εργασιακού χώρου.

Μέσα από την παραγωγή του ηλεκτρονικού εργαλείου DigiFem, το οποίο για την καλύτερη χρήση και κατανόηση του συνοδεύεται από MOOC μαθήματα και παραγωγή εκπαιδευτικού υλικού για την κατάρτιση, παρέχονται στις νέες  γυναίκες ευκαιρίες  προκειμένου να δημιουργήσουν δικές τους επιχειρήσεις, με στόχο την ένταξη και επανένταξη τους στην αγορά εργασίας.

Κύριος στόχος είναι η εξυπηρέτηση των ευαίσθητων κοινωνικών ομάδων με ένα υποστηρικτικό μηχανισμό χαμηλού κόστους ο οποίος διερευνά με απλό τρόπο τα βήματα που απαιτούνται για τη σύσταση μιας επιχείρησης, επιτρέποντας στις νέες γυναίκες να ανταποκριθούν στις σύγχρονες απαιτήσεις της αγοράς εργασίας και της  επιχειρηματικότητας, στην ευρωπαϊκή ένωση.

Τέλος το έργο επιδιώκει να συνδέσει την έρευνα, επαγγελματική κατάρτιση, προώθηση και προβολή των δραστηριοτήτων, με την δημιουργία  ενός νέου επαγγελματικού πλαισίου για τη γυναικεία επιχειρηματικότητα και την αναγνώριση και πιστοποίηση των μαθησιακών αποτελεσμάτων, των δεξιοτήτων και των ικανοτήτων στα μη τυπικής / άτυπης μάθησης, και την δημιουργία ηλεκτρονικής πλατφόρμας, ενισχυτικής της επικοινωνίας μεταξύ ωφελουμένων.

Ομάδες στόχοι

Το έργο είναι δομημένο έτσι ώστε τα αποτελέσματα να είναι προς όφελος τριών ομάδων-στόχου:

1. Τελικοί χρήστες: νέες άνεργες γυναίκες και γυναίκες με λιγότερες ευκαιρίες επαγγελματικής ανέλιξης Κατά τη διάρκεια του έργου αναμένεται να έχουν ελάχιστη συμμετοχή 240 ανθρώπων σε κάθε Χώρα.

2. Οι ερευνητές / εκπαιδευτές / εμπειρογνώμονες της Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης, σύμβουλοι επαγγελματικού προσανατολισμού, μέντορες. Αναμένεται να εκπαιδεύσει, ελάχιστο 60 άτομα σε κάθε Χώρα.

3. ΜΚΟ, φορείς εκπροσώπησης γυναικείας επιχειρηματικότητας,  οργανώσεις εκπροσώπησης γυναικών, σε τοπικό, περιφερειακό και εθνικό επίπεδο. Η Συμμετοχή των φορέων αυτών στο πρόγραμμα αναμένεται να φτάσει τουλάχιστον τους 50 φορείς, τόσο από τις συμμετέχουσες χώρες αλλά και άλλες χώρες της Ευρώπης.

Παραδοτέα

Α. e-toolDigi-Fem: Έρευνα για την ανάπτυξη εργαλείου.

Β. Πειραματική ανάπτυξη των εκπαιδευτικών MOOC, μεθοδολογία και περισσότερα προιόντα ΤΠΕ. Επίσης, ανάπτυξη προγραμμάτων σπουδών για κατάρτιση, εκπαιδευτικού υλικού, μεθόδων, τεχνικών και εργαλείων.

Γ. Διακρατικά προγράμματα εκπαίδευσης των εκπαιδευτών.

Δ. Εθνικές Έρευνες και ανάπτυξη ενός συστήματος πιστοποίησης των γυναικείων δεξιοτήτων / ικανοτήτων, (με βάση το EQF και μονάδες πιστοποίησης ECVET), και παραγωγή του επαγγελματικού πλαισίου για τη γυναικεία επιχειρηματικότητα.

ΣΤ. Pilotcourses, (τουλάχιστον 12 πιλοτικά), για τα προϊόντα ΤΠΕ, σε όλες τις ευρωπαϊκές χώρες.

Ε. Ανάπτυξη πλατφόρμας επικοινωνίας και δικτύωσης των δικαιούχων σε τοπικό και εθνικό επίπεδο, καθώς και επίπεδο ευρωπαϊκών δικτύων (δημιουργία εικονικών περιβαλλόντων για την ανταλλαγή ιδεών, γνώσεων, πρακτικών, προτάσεων).

Ζ. Δραστηριότητες ενημέρωσης, προώθησης και διάδοσης του έργου: ευαισθητοποίηση των πιο διαφορετικών κοινωνικών ομάδων

Η. Δραστηριότητες αξιολόγησης.

Διακρατικότητα

Το πρόγραμμα υλοποιείται από 6 διακρατικούς εταίρους:

ΤΕΙ ΑΘΗΝΩΝ –ΕΛΛΑΔΑ, www.teiath.gr

ΤΕΧΝΙΚΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ – ΕΛΛΑΔΑ, www.techniki-ekp.gr

AJOFM COVASNA – ROMANIA, www.covasna.ajofm.ro

BFI OO – AUSTRIA, www.bfi–ooe.at

UNIVERSITY DUISBURG-ESSEN, DEUTSCLAND, www.uni-duisburg-essen.de

STAFF CONSULT – ITALY, www.staffconsult.it

 

Κατηγορία: digifem, Διακρατικά Έργα, Διεθνής Παρουσία
Ετικέτες:

Νέο Voucher ανέργων 29-64 ετών

Πιστοποίηση από το ΤΕΙ Αθήνας

141017_health

KNX trainning

infocert